Despre Noi

Când Soarele urcă dealurile spre Bucegi, undeva la confluența Târgoviștei cu orizonturile, dealurile sprijină o batistă de pădure ascunsă privirii. Pe măsură ce urcă spre vârfuri, pasul călătorului se adâncește spre un spațiu atemporal în care timpul îi apare ca un lord bătrân cu care îți face plăcere să-ți lungești weekendul.

Locul are ceva din basmele copilăriei, aerul răspândește o prospețime voioasă și toată centura de verdeață care păstrează această lume în ea însăși te poartă în atmosfera de relaxare. Departe de orașul distant și aproape de Mânăstirea Dealu se află Pensiunea ”Dealul Domnitorilor” ctitorie de piatră de râu plutind în sângele anotimpurilor. Jur-împreujurul ei umblă, călcându-și pe urme, pădurea.

Aici e locul unde puteți fi autorii poveștilor pe care ulterior, să le croiți direct în memoria familiei. Dealul Domnitorilor răpește, pe vecie, amintirile celor care-l vizitează, le frământă în mâini ca pe un bulgăre de lut și apoi le așează pe altarele timpului. În acest fel, toate întâmplările vizitatorilor rămân scrise în arcul frunții.

Cele mai frumoase dintre ele se regăsesc în calendarele vacanțelor atunci cînd iarna întră în tranșee pentru a lupta cu dominația Crăciunului sau de Paște, sărbătoarea creștinului care stie ca viata e o suferință din nimic pentru a nu uita sa ne păstrăm Cerul aproape de pleoape. Atunci, cei 25 de cai înstelați care țin pământul fierbinte sub copite duc copiii vizitatorilor pe pragul dintre lumea poveștilor și realitatea înconjurătoare. Din când, părinții nu cred ochilor atâta bucurie și urcă, ei înșiși în șei. La asfințitul puterilor, cu toții se retrag în fața șemineului și ascultă simfonia focului trosnind în cămașa șemineului. Dacă își mută privirea din inima focului, ar putea vedea cum îi privește Mânăstirea Dealu pe geamul livingului și stelele le scânteiază în vin. Pe hornurile fierbinți ale pensiunii, în nopțile de Crăciun, vizitatorii au primit spiritul sărbătorilor care s-a așezat pe muchia ferestrelor  și a ascultat colindele. Privirile lor anticipa răspunsul gazdelor: povestea asta poate fi spusa într’o mie de feluri dar nu poate fi înțeleasă dacă nu vizitați  Pensiunea Dealul Domnitorilor, aflată pe Valea Sasului ,  la cinci minute de Târgoviste.